انجمن نجوم هلال نو زرقان

انجمن نجوم هلال نو زرقان

این وبسایت تنها وبسایت رسمی انجمن نجوم هلال نو زرقان است.
مطالب جدید نجومی، گزارش برنامه های انجمن و .... در این وبسایت قرار خواهند گرفت.

مترجم سایت

 ارتباط مستقیم با مدیر انجمن آیه قرآن
بایگانی
پایگاه خبری زرقان فارس
ایستگاه بین المللی در این لحظه

اقیانوسی از آب در دل قمر پلوتو...

شنبه, ۲۵ مرداد ۱۳۹۳، ۰۱:۲۶ ب.ظ

تصویری هنری از رویارویی فضاپیمای افق های نو در سال ۲۰۱۵ با “پلوتو” و قمرش “شارون



به گزارش بیگ بنگ، مدار گردش سیاره کوتوله پلوتو  ۲۹ برابر دورتر از فاصله زمین نسبت به خورشید محاسبه شده است. به‌عقیده کارشناسان قمر پلوتو به‌نام شارون می‌تواند اقیانوس‌های زیادی در زیر سطحش برخوردار باشد و این موضوع      می تواند وجود حیات فرا زمینی را در این قمر تأیید می‌کند. دانشمندان ناسا می‌گویند پس از تحقیق و تجزیه و تحلیل روی ترک های یخ‌ این قمر به چنین نظریه ای دست یافته‌اند.این قمر در سال ۱۹۷۸ میلادی کشف شده است و جالب اینکه تا سال ۲۰۰۵ یگانه قمر پلوتو محسوب می شد. دمای سیاره کوتوله پلوتو حدود ۲۲۹ درجه سانتیگراد زیر صفر است که به دلیل سرمای بیش از حد در پلوتو، آب در آن به شکل مایع باقی نمی‌ماند و فوراً یخ می‌زند.

به‌گفته دانشمندان مطالعه سطح ترک خورده وتجزیه و تحلیل شکستگی‌ یخها نشان می‌دهد اگر اعماق “شارون” گرم باشد آب باید به‌صورت مایع در زیر سطح آن جریان داشته باشد.  «آلیسیا رودن» از مرکز ناسا می‌گوید: مدل‌های طراحی شده ما از سطح شارون و تجزیه و تحلیل از داده‌های به‌دست آمده تاکنون نشان داده قمر شارون دارای اقیانوسی در سطوح زیرین است. شارون نیز همانند اروپا قمر مشتری و انسلادوس قمر زحل به‌خاطر شکل بیضوی مداری، میزان جزر و مد در این قمرها در طول روز بسیار زیاد است و این جزر و مدها باعث شکستگی در سطح قمر می‌شود. از آنجا که آب ماده لازم و حیاتی برای زندگی فرازمینی‌است، بنابراین وجود اقیانوس می‌تواند وجود حیات فرازمینی را تأیید کند. با این حال زندگی نیاز به منبع انرژی قابل استفاده و وجود عناصر کلیدی چون کربن، نیتروژن و فسفر دارد. ولی ما هنوز نمی‌دانیم که در اقیانوس شارون این مواد وجود دارد یا خیر و اگر وجود دارد اندازه آنها چقدر است، ما هنوز در حال انجام تحقیقات در این باره هستیم.


در سال ۲۰۰۶ ناسا کاوشگر فضایی افق‌های نو، را برای شناخت ویژگی‌های سیاره‌شناختی پلوتو و قمرهای آن به فضا فرستاده و این فضاپیما در سال ۲۰۱۵ به مقصد خود می رسد. از این رو محققان ناسا در سال ۲۰۱۵ می توانند مأموریت‌های بیشتری برای انجام تحقیقات در این قمر و سیاره داشته باشند. اما سفر طولانی این فضاپیما قرار نیست با رسیدن به پلوتو پایان یابد بلکه برپایه برنامه‌ریزی‌های انجام شده کاوشگر فضایی افق‌های نو پس از گذر از کنار پلوتو به سراغ کمربند کویپر خواهد رفت تا دست کم با یکی از اجرام این کمربند نیز ملاقات کند.

 

تصویری هنری از سیارۀ کوتوله پلوتو به همراه قمرش “شارون”که از روی یکی از قمرهای پلوتو نشان داده شده





منبع: سایت علمی بیگ بنگ


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

اسکرول بار