انجمن نجوم هلال نو زرقان

انجمن نجوم هلال نو زرقان

این وبسایت تنها وبسایت رسمی انجمن نجوم هلال نو زرقان است.
مطالب جدید نجومی، گزارش برنامه های انجمن و .... در این وبسایت قرار خواهند گرفت.

مترجم سایت

 ارتباط مستقیم با مدیر انجمن آیه قرآن
بایگانی
پایگاه خبری زرقان فارس
ایستگاه بین المللی در این لحظه

3 آتشفشان همزمان در قمر جهنمی مشتری..

جمعه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۳، ۰۷:۲۳ ب.ظ


در این تصویر یکی از بزرگترین فوران های آتشفشانی در “آیو” قمر مشتری را مشاهده می کنید که در ۲۹ آگوست ۲۰۱۳ به وقوع پیوسته است.


به گزارش بیگ بنگ، آیو داخلی ترین قمر از ۴ قمر غول پیکر مشتری است و یکی از فعال‌ترین و حادثه‌خیز‌ترین اقمار مشتری میباشد که بیش از ۴۰۰کوه آتشفشانی دارد.این قمر از سطحی که تنها یک دوازدهم سطح زمین مساحت دارد، ۱۰۰ برابر بیشتر از تمام آتشفشان‌های زمین گدازه به بیرون پرتاب می‌کند. این قمر بخاطرجو مرگبار و سوزانش به پیتزای آتشین” منظومه شمسی معروف است، با سطحی پر از حفره و لرزش‌های مداوم ناشی از فوران آتشفشانی مواد مذاب را با طولی ۵۰ کیلومتر یا بیشتر به فضا پرتاب می کند.


تیمی از اخترفیزیکدانان دانشگاه‌های کالیفرنیا و هاوایی با استفاده از
 تلسکوپ جمینی و کک تصاویر ثبت شده این قمر و آتشفشان فضایی ابعاد مختلف و علل بروز این پدیده عجیب را بررسی کردند. آتشفشان زنجیره‌ای قمر آیو که به مدت ۱۴ روز ادامه داشت به آرامی مناطق گسترده‌تری را در محاصره شعله‌های سرکش و سوزان خود ویران کرد. طبق بررسی‌های انجام شده ۳۱۰ کیلومتر مربع از خاک قمر آیو در هجوم طغیان آتش خاکستر شده است.


تصاویر قمر مشتری “آیو” که در طول موج های مختلف مادون قرمز توسط تلسکوپ های کک و جمینی به ثبت رسیده است. این تصاویر از ۱۵ آگوست ۲۰۱۳ تا ۲۹ آگوست ۲۰۱۳ گرفته شده است.

اشلی دیویس” از محققان ناسا در خصوص میزان شدت آتشفشان آیو گفت: انرژی حاصل شده از این پدیده شگرف و خروج مواد مذاب بر سطح قمر آیو بسیار زیاد و ویرانگر است. دانشمندان معتقدند مدار آیو که در نزاعی ابدی بین گرانش مشتری و قمرهای کوچک‌تر آن گرفتار شده، به طور نامعمولی بیضوی شکل است؛ چنین موضوعی موجب می‌شود این قمر که در فاصله ۵۹۱ میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد، در فواصل بسیار متغیری از مشتری قرار گیرد، چنین پمپاژ جزر و مدی مقادیر بزرگ گرما را در درون آیو ایجاد می‌کند و موجب می‌شود که بخش اعظم پوسته زیرسطحی آن در شکل مایع باقی بماند و به شکل آتشفشان فوران کند.




منبع: سایت علمی بیگ بنگ




نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

اسکرول بار