انجمن نجوم هلال نو زرقان

انجمن نجوم هلال نو زرقان

این وبسایت تنها وبسایت رسمی انجمن نجوم هلال نو زرقان است.
مطالب جدید نجومی، گزارش برنامه های انجمن و .... در این وبسایت قرار خواهند گرفت.

مترجم سایت

 ارتباط مستقیم با مدیر انجمن آیه قرآن
بایگانی
پایگاه خبری زرقان فارس
ایستگاه بین المللی در این لحظه

جدیدترین عکس های روزتا از اردک منظومه شمسی..

جمعه, ۳۱ مرداد ۱۳۹۳، ۰۲:۱۶ ب.ظ


تصویر سه بعدی دنباله دار


فضاپیمای روزتا پس از گذشت حدود دو هفته در مدار مثلثی دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به تازگی ارسال تصاویر بسیار دقیق از سطح سنگی آن را آغاز کرده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، جدیدترین تصویر این دنباله‌دار در روز شنبه (25 مرداد) از فاصله 93.5 کیلومتری ثبت شده و به نمایش شکل اردک‌مانند آن با یک گلوگاه عمیق در وسط پرداخته است.

این تصویر، سر دنباله‌دار را با خطوط موازی که شبیه صخره هستند، نمایش می‌دهد. همچنین خوشه‌ای از تخته‌سنگهایی به اندازه یک ساختمان در بخش گردن این دنباله‌دار قابل مشاهده است.

موسسه تحقیقاتی منظومه شمسی مکس پلانک یک نسخه سه‌بعدی از دنباله‌دار را منتشر کرده است که بنظر می‌رسد از روی صفحه بیرون آمده است.

دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko حدود چهار کیلومتر طول داشته و هر 6.5 سال دور خورشید می‌چرخد. این سنگ آسمانی در حال حرکت به سمت خورشید بوده، از این رو با نزدیکتر شدن به ستاره، بیشتر ذوب می‌شود.

برای مقایسه، این دنباله‌دار سه برابر کوه بن‌نویس در جزایر بریتانیا بوده، در حالیکه روزتا اندازه خودرویی با بالهای 32 متری است.

دانشمندان حاضر در این ماموریت این هفته فهرستی از پنج منطقه بر روی این دنباله‌دار برای فرود فضاپیما مشخص خواهند کرد که از این میان، در نهایت دو مورد انتخاب می‌شود.

یکی از این موقعیت‌ها، محل اصلی فرود و دیگری به عنوان پشتیبان خواهد بود. دانشمندان قصد دارند یک فضاپیمای فرودگر کوچک را که فیله (Philae) نام دارد، در ماه نوامبر به یک محل به دقت انتخاب شده در سطح دنباله‌دار ارسال کنند.

ماموریت روزتا که به عنوان جالب‌ترین ماموریت تاکنون توصیف شده، بیش از یک سال را به بررسی دنباله‌دار مذکور به منظور کمک به حل اسرار حیات در زمین خواهد گذراند.

دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko به عنوان «اردک پلاستیکی» فضا معرفی شده و تصاویر جدید آن نشان می‌دهد که این سنگ فضایی در حقیقت یک سیستم دوتایی در تماس با هم بوده است. این امر بدان معنی است که احتمالا دو دنباله‌دار به هم چسبیده‌اند. ممکن است این جسم در گذشته از هم باز شده یا اینکه دو سنگ مجزا به آهستگی و با سرعت چند متر در ثانیه به هم نزدیک شده‌اند.

این ساختار غیرعادی، محاسبه کشش گرانشی دنباله‌دار را به منظور کمک به هدایت ماموریت برای دانشمندان دشوار کرده است.

روزتا اخیرا دمای دنباله‌دار را اندازه‌گیری کرده و نشان داده است که دمای سطحی آن حدود منفی 70 درجه سانتیگراد است.



آخرین تصویر از دنباله دار



تصویر ارسالی روزتا در 24 مرداد ماه



تصویر ارسالی در 23 مرداد ماه



تصویر ارسالی از قسمت سر و گردنه دنباله دار



موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۳/۰۵/۳۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

اسکرول بار