3 آتشفشان همزمان در قمر جهنمی مشتری..
در این تصویر یکی از بزرگترین فوران های آتشفشانی در “آیو” قمر مشتری را مشاهده می کنید که در ۲۹ آگوست ۲۰۱۳ به وقوع پیوسته است.
به گزارش بیگ بنگ، آیو داخلی ترین قمر از ۴ قمر غول پیکر مشتری است و یکی از فعالترین و حادثهخیزترین اقمار مشتری میباشد که بیش از ۴۰۰کوه آتشفشانی دارد.این قمر از سطحی که تنها یک دوازدهم سطح زمین مساحت دارد، ۱۰۰ برابر بیشتر از تمام آتشفشانهای زمین گدازه به بیرون پرتاب میکند. این قمر بخاطرجو مرگبار و سوزانش به “پیتزای آتشین” منظومه شمسی معروف است، با سطحی پر از حفره و لرزشهای مداوم ناشی از فوران آتشفشانی مواد مذاب را با طولی ۵۰ کیلومتر یا بیشتر به فضا پرتاب می کند.
تصاویر قمر مشتری “آیو” که در طول موج های مختلف مادون قرمز توسط تلسکوپ های کک و جمینی به ثبت رسیده است. این تصاویر از ۱۵ آگوست ۲۰۱۳ تا ۲۹ آگوست ۲۰۱۳ گرفته شده است.
“اشلی دیویس” از محققان ناسا در خصوص میزان شدت آتشفشان آیو گفت: انرژی حاصل شده از این پدیده شگرف و خروج مواد مذاب بر سطح قمر آیو بسیار زیاد و ویرانگر است. دانشمندان معتقدند مدار آیو که در نزاعی ابدی بین گرانش مشتری و قمرهای کوچکتر آن گرفتار شده، به طور نامعمولی بیضوی شکل است؛ چنین موضوعی موجب میشود این قمر که در فاصله ۵۹۱ میلیون کیلومتری از زمین قرار دارد، در فواصل بسیار متغیری از مشتری قرار گیرد، چنین پمپاژ جزر و مدی مقادیر بزرگ گرما را در درون آیو ایجاد میکند و موجب میشود که بخش اعظم پوسته زیرسطحی آن در شکل مایع باقی بماند و به شکل آتشفشان فوران کند.
منبع: سایت علمی بیگ بنگ