انجمن نجوم هلال نو زرقان

انجمن نجوم هلال نو زرقان

این وبسایت تنها وبسایت رسمی انجمن نجوم هلال نو زرقان است.
مطالب جدید نجومی، گزارش برنامه های انجمن و .... در این وبسایت قرار خواهند گرفت.

مترجم سایت

 ارتباط مستقیم با مدیر انجمن آیه قرآن
بایگانی
پایگاه خبری زرقان فارس
ایستگاه بین المللی در این لحظه

روزتا سرانجام پس از 10 سال به مقصد رسید!!

جمعه, ۱۷ مرداد ۱۳۹۳، ۰۷:۵۹ ب.ظ


پس از ده سال تعقیب یک دنباله دار، سرانجام در مدار آن قرار گرفت و به فاصله ۱۲۰ کیلومتری دنباله دار چوریومف ۶۷P رسید. این فضاپیما قرار است با نزدیک شدن به این دنباله دار کاوشگری را به سطح آن جهت بررسی ارسال کند.


در این تصویر متحرک می توانید نحوه نزدیک شدن فضاپیمای روزتا به دنباله دار چوریومف را مشاهده کنید.


به گزارش بیگ بنگ، ده سال قبل فضاپیمای روزتا که تقریبا به اندازه یک خودرو است، توسط آژانس فضایی اروپا به فضا فرستاده شد تا در منظومه شمسی، دنباله دار موسوم به چوریومف ۶۷P را تعقیب کند. این فضاپیما با استفاده از نیروی جاذبه سیاره زمین و سیاره مریخ سرعت خود را در مسیر شش میلیارد کیلومتری این سفر افزایش داد.

سرعت حرکت دنباله دار تحت تعقیب، ۵۵ هزار کیلومتر در ساعت است. به گفته ی دانشمندان، تصاویر جدیدروزتا از این دنباله دار که از فاصله ۱۲۰ کیلومتری تا ۲۵۸ کیلومتری آن ثبت شده بهترین عکس هایی هستند که تاکنون از سطح یک دنباله دار گرفته شده است. این دنباله دار حدود ۴ کیلومتر طول و ۳.۵ کیلومتر عرض دارد و مدت گردش آن به دور خورشید شش سال و نیم طول می کشد.


در این تصویر می توانید اندازه ۴ کیلومتری این دنباله دار را در نمایی از شهر لندن مشاهده کنید.


فاصله کنونی روزتا با هسته این ستاره دنباله‌دار تقریبا
۱۲۰ کیلومتر است، ولی طی هفته‌های آینده، به‌تدریج  کمتر و کمتر می شود و روز یازدهم نوامبر، کاوشگر ویژه‌ای به نام کاوشگر فیلای را به سطح هسته دنباله‌دارچوریومف می‌فرستد. اطلاعاتی که این کاوشگر از سطح این دنباله‌دار می‌فرستند به پژوهشگران کمک خواهد کرد تا برای نخستین‌بار از خصوصیات یک دنباله‌دار اطلاعات بیشتری بدست بیاورند.




در این نمای بسته، عکسی از دنباله دار را از فاصله ۱۲۰ کیلومتری از روزتا می بینید.


این تحقیقات می‌تواند به این پرسش کمک کند که آیا آب و مواد شیمیایی لازم برای ایجاد حیات بر روی کره زمین به همراه ستاره‌های دنباله‌دار به زمین رسیده‌است یا نه؟ در اصطلاح ستاره‌شناسی، به اجرام فضایی کوچک یخی که به دنبال آنها دنباله‌ای از گاز دیده می‌شود دنباله‌دار گفته می‌شود.

هولگر سیرکز” یکی از دانشمندان در تیم روزتا گفت: «گوناگونی و تنوع سطح این دنباله دار باورنکردنیست. ما تاکنون چیزی مانند این را تا این اندازه پرجزییات ندیده بودیم. ما امروز فصل نوینی را در ماموریت روزتا می گشاییم و دیگر می دانیم که این ماموریت می تواند دانش ما از دنباله دارها را زیر و رو کند.»

دانشمندان نظریه‌ های خود را درباره عملکرد دنباله‌دارها ارائه داده اند اما از جزییات عملکرد واقعی دنباله دارها بی‌خبرند و با استفاده از اطلاعات ارسالی از سوی روزتا می‌توانیم به راز ترکیبات مولکولی دنباله‌دار چوریومفپی ببریم. کاوشگرفیلای پس از فرود بر سطح دنباله دار می تواند تا عمق ۳۰ سانتی‌متری زیر محل فرود را حفر کند تا نمونه خاک آن را بررسی نماید. این نمونه‌برداری می‌تواند به این پرسش پاسخ دهد که این دنباله‌دار از چه موادی ساخته شده است.


این عکس نزدیک از دنباله دار چوریومف را فضاپیمای روزتا در روز ۳ آگوست ۲۰۱۴ از فاصله ی ۲۸۵ کیلومتری این دنباله دار گرفته است.


حسگرهای دیگری نیز در این کاوشگر نصب شده‌اند تا هر نوع گازی که بر روی دنباله‌دار یافت می‌شود و همچنین میدان مغناطیسی آن را بررسی کنند، ضمن این که یک رادار نیز به کاوش زیر سطح دنباله‌دار کمک خواهد کرد. بر پایه ی برنامه فضاپیمای روزتا نیز تا پایان سال
۲۰۱۵ همچنان نزدیک سطح دنباله دار باقی خواهد ماند. پژوهشگران امیدوارند با مطالعه اطلاعاتی که سفینه روزتا ارسال خواهد کرد، درک بهتری از نحوه شکل‌گیری منظومه شمسی و سابقه کره زمین به دست آورند.





منبع: سایت علمی بیگ بنگ











نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

اسکرول بار