انجمن نجوم هلال نو زرقان

انجمن نجوم هلال نو زرقان

این وبسایت تنها وبسایت رسمی انجمن نجوم هلال نو زرقان است.
مطالب جدید نجومی، گزارش برنامه های انجمن و .... در این وبسایت قرار خواهند گرفت.

مترجم سایت

 ارتباط مستقیم با مدیر انجمن آیه قرآن
بایگانی
پایگاه خبری زرقان فارس
ایستگاه بین المللی در این لحظه

تصویری هنری از یک ستاره نوترونی و یک کوتوله سفید که دور از کهکشان ِمیزبان خود به بیرون پرتاب شده اند.


 همه عناصری که در بدن ما انسان ها هستند و همچنین تمامی عناصری که تا کنون شناخته 

شده اند روزی در ستارگان متولد شدند..


به گزارش ایسنا، این رخدادهای زودگذر غنی از کلسیم، انفجارات شفافی هستند که هفته‌ها باقی می‌مانند اما به اندازه ابرنواخترهای معمولی درخشان نبوده و به اندازه آن‌ها نیز دوام نخواهند آورد. این امر کشف و مطالعه دقیق ابرنواخترهای تنها را با مشکل مواجه می‌سازد. براساس تحقیقات پیشین، کلسیم نیمی از ماده تولیدشده در چنین انفجاراتی را در مقایسه با وجود کسر بسیار کوچکی از آن در ابرنواختر معمولی تشکیل می‌دهد و این بدین معناست که چنین رخدادهای عجیبی تولیدکنندگان عمده کلسیم در جهان هستند.

یکی از عجیب‌ترین جنبه‌های این رخداد فضایی وقوع این انفجارات در مکان‌های غیرمعمول است زیرا تعداد زیادی از آن‌ها در فواصل بزرگی از کهکشان‌هایشان رخ می‌دهند. رخداد زودگذر غنی از کلسیم مشاهده‌شده تا به امروز بسیار دور از هر کهکشان میزبان بالقوه‌ای بوده و یک سوم رویدادهایی از این دست، حداقل ۶۵ هزار سال نوری از یک کهکشان میزبان بالقوه فاصله دارند. دانشمندان حاضر در این مطالعه با استفاده از تلسکوپ بسیار بزرگ در شیلی و مشاهدات تلسکوپ هابل از نزدیک‌ترین نمونه‌های این رخدادهای گذرای غنی از کلسیم، به دنبال شناسایی عوامل موجود در پس این انفجارات بودند.

محققان داده‌های خود را با انفجارات اشعه گامای با طول کوتاه (SGRBs) مقایسه کردند. این انفجارات نیز در مکان‌های دورافتاده و بدون حضور هیچ گونه کهکشانی رخ می‌دهند و به دلیل برخورد دو ستاره نوترونی یا ادغام یک ستاره نوترونی با یک کهکشان شکل می‌گیرند. گرچه ستاره نوترونی و سیاهچاله‌ ادغام‌کننده، این انفجارات غنی از کلسیم شفاف‌ را توضیح نمی‌دهند، تیم تحقیقاتی دریافت چنانچه این تصادم بین یک ستاره کوتوله سفید و یک ستاره نوترونی رخ دهد، نتیجه حاصل با مشاهدات و تحلیل آن‌ها مطابقت خواهد داشت.

ستاره نوترونی زمانی شکل می‌گیرد که یک ستاره عظیم به ابرنواختر تبدیل می‌شود و مکانیسم انفجار ابرنواختر موجب می‌شود به ستاره نوترونی با سرعت‌های بسیار بالا ضربه وارد شود؛ این سیستم دارای سرعت بالا سپس از کهکشانش فرار می‌کند و چنانچه سیستم دوگانه (ستاره نوترونی و کوتوله سفید) از این پرتاب جان به در برند، با یکدیگر ترکیب شده و منجر به ظهور رخداد زودگذر انفجاری غنی از کلسیم می‌شوند. وجود یک کوتوله سفید ساز و کار لازم برای تولید ماده غنی از کلسیم را فراهم می‌کند و حضور ستاره نوترونی نیز رخداد این انفجار را در فاصله دوردست از کهکشان میزبان توضیح می‌دهد.





منبع: سایت علمی بیگ بنگ

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

اسکرول بار